Samtalsterapi - KBT Motiverande samtal

Jag erbjuder Samtalsterapi med inslag av KBT (kognitiv beteendeterapi).

Du kan boka antingen online eller till min mottagning i Göteborg. Slutresultatet blir detsamma och du kan välja det som passar dig bäst.

-Samtalsterapi online är dessutom ett mycket prisvärt alternativ, nästan halva kostnaden jämfört med terapi på mottagning (från 500kr för en session / 1100kr för 3st sessioner). Läs vidare på sidan Priser.

Många av oss behöver ibland prata med någon som inte känner oss, och som kan se saker och ting ifrån ett annat perspektiv. Kanske har du kommit till en punkt i ditt liv där du fastnat och inte kommer vidare? Kanske har du tappat bort dej själv, din glädje och motivation? Eller så är dina mål och visioner tydliga men du vill ha ett bollplank för att nå dit du önskar.

Samtalen med mig som terapeut kan upplevas olika, beroende på vad du behöver hjälp med och vart du befinner dig i ditt liv. Ibland räcker det med att få prata och få ventilera vissa saker någon enstaka session, för att det skall kännas bättre. Ibland kanske det behövs några fler sessioner för att bearbeta och få rätsida på saker och ting.

Hur går samtalsterapi till?

Hur går samtalsterapi hos mig till?

Som samtalsterapeut försöker jag alltid att förstå genom ett empatiskt och reflekterande lyssnande. Jag försöker stärka din tro på din egen förmåga och möjlighet till förändring. Du får hjälp med att upptäcka mer av din egna potential och jag utmanar dig just där du behöver utmanas, för att ta nästa steg i din personliga utveckling eller karriär.

Jag hjälper dig att utforska och bli medveten om dina tankar, känslor, värderingar, färdigheter och beteende. Med roliga och kraftfulla verktyg, vägleder jag dig för att du ska få möjlighet att utforska och reflektera.

Min målsättning med sessionerna är att samtalen skall vara något du som klient ser fram emot, som motiverar och inspirerar, samtidigt som du upplever att du kommer ett steg närmare ditt mål. Tillsammans utformar vi ett mål med våra samtal, som jag regelbundet följer upp för bästa effekt. Det finns alltid en lösning på ett problem och tillsammans hjälps vi åt.

Hur skiljer sig terapi via privat klinik, och terapi via kommun / landsting?

Ett kort svar på detta är engagemang, tillgänglighet och kontinuitet.

Många klienter upplever att en stor fördel med mig som terapeut jämfört med mer traditionella sessioner via kommun eller landsting, är att hos mig kan de samtala om precis allt, och just i det tempo som de önskar. Du kan läsa på sidan kundreferenser att många klienter upplever att de känner sig sedda och lyssnade på, och att de vågar vara sig själva fullt ut. De behöver inte fundera på hur de skall vara, eller på vad terapeuten vill att de skall säga. Du kan kort och gott vara precis dig själv den dagen, och det är befriande i sig.

Det är även vanligt att mina klienter sänder mig frågor eller tankar mellan sessionerna, när det är något de just då känner att de behöver ta upp. Och jag hinner oftast att svara dem samma dag.

Och naturligvis slipper du möta olika terapeuter mellan sessionerna, där du kanske åter måste berätta orsaken till varför du behöver hjälp, vilket ofta kan vara fallet för terapi i offentlig regi.

Hur kan samtalsterapi hjälpa dig?

Med Samtalsterapi - KBT terapi kan du bland annat få hjälp med följande:

 • Låg självkänsla eller lågt självförtroende
 • Relationer
 • Livskriser
 • Sorger eller trauman
 • Stresshantering, ex. familj eller arbete
 • Om du har kört fast och inte kommer vidare
 • Behöver få hjälp med att finna glädje och motivation
 • Vanor eller beteenden som du önskar bli av med


Kombinerad Samtalsterapi och Hypnoterapi

Skulle det visa sig, att ditt problem beror på en mer djupliggande orsak, brukar jag rekommendera att vi kombinerar Samtalsterapi sessioner med skräddarsydda Hypnoterapi sessioner, för att på ett effektivt sätt komma ner till roten av problemet. En mycket uppskattad terapiform som fler och fler upptäcker.

 • Kontakta mig via kontaktformuläret under fliken Boka tid, eller via telefon 0705-497936. Du kan också boka tid direkt via www.bokadirekt.se
 • Vi har ett samtal per telefon där du berättar vad du behöver hjälp med
 • Besök bokas in antingen på Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg, eller online via Skype eller Messenger
 • Under vårt första möte har vi ett samtal kring det du upplever som problem, samt lite frågor kring din bakgrund, uppväxt, mm. Vi pratar även om vad du vill uppnå, samt om du har tidigare erfarenhet av terapi
 • Ibland låter jag dig styra samtalen, och jag bidrar då och då med reflektioner, och utmanar dig där just du behöver utmanas, för att ta ditt nästa steg i din utveckling
 • Jag brukar regelbundet under processen maila frågeställningar som jag kommer följa upp vid nästa möte. Det gör att du inför våra samtal fått tid att reflektera över dessa frågor, och det leder då lättare samtalet in på en djupare nivå.
 • Vid behov kommer du att få övningar att genomföra på egen hand. Ibland sänder jag även en ljudfil, så att du kan få hjälp med exempelvis avslappning
 • Jag följer upp med jämna mellanrum vad vi kommit fram till, för att se hur långt vi kommit i terapin och om vi uppnått målet med samtalsterapin