Hypnos och samtalsterapi online

Online sessioner i hypnos och samtalsterapi har erbjudits i ett antal år, alltsedan vi fick snabbare och framför allt stabilare nätverk installerat i våra hushåll och företag. Och som en konsekvens av pandemin, har nu fler och fler upptäckt möjligheten att boka hypnosterapi och samtalsterapi på distans, som ett bekvämt sätt att få hjälp för sina problem, besvär eller symtom.


Online eller på min mottagning - slutresultatet blir detsamma, så du kan välja det som passar dig bäst.


Själva sessionen går till på ungefär samma sätt som en vanlig session på min mottagning. Du behöver en bra uppkoppling, hörlurar med mikrofon och en bekväm plats att sitta eller ligga på.


Online terapi kan erbjudas för

Hypnos Hypnoterapi logo

Vilka är fördelarna med online terapi?


Flexibilitet

Det är lättare att vara flexibel med tider för terapi online. För min egen del så har jag möjlighet till fler bokningsbara tider under en dag. Och du själv har kanske enklare att planera in det i ditt schema, då du slipper tänka på andra saker som restid, parkering med mera.


Bekvämlighet

Du kan under våra online sessioner se till att vara på en plats där du redan är bekväm och har lätt för att slappna av. Att hitta till en ny plats, hitta parkering, komma in i ett nytt rum för att arbeta med en person man ännu inte känner, kan för somliga skapa onödig stress. Därför kan det underlätta om du kan befinna dig hemma eller på någon annan plats där du är mer avslappnad. I dessa tider när det råder pandemi kan det dessutom vara skönt att veta att du inte utsätter sig för att bli sjuk.


Ekonomi

Terapi på distans blir billigare än på klinik. Samtalsterapi hos mig blir till exempel betydligt billigare online, nästan halva priset 425kr per timme eller 990kr vid bokning av 3 sessioner. Dessutom behöver du inte betala för bensin, bussbiljett eller parkeringsavgift. Du behöver kanske inte heller ta ledigt från jobbet.


Sekretess

För dig som känner att din terapi bara är din business, kan det vara en trygghet att veta att samtalet inte kan höras av någon annan (jag använder hörlurar), samt att ingen behöver se när du går in på mottagningen. Sekretess och tystnadsplikt är en självklarhet när jag jobbar med mina klienter, oavsett om vi ses på min mottagning i Göteborg eller online.


Valfrihet

Du kan välja den terapeut du vill ha. När du bestämt dig för att hypnosterapi och/eller samtalsterapi är rätt metod för din personliga utveckling, så kan det hända att det inte finns så många terapeuter nära dig som erbjuder dessa tjänster. Eller så är det kanske så att du inte klickar med just den som finns i närheten där du bor.