Hypnos / Hypnosterapi

Jag erbjuder hypnosterapi antingen online eller på min mottagning på Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg. Slutresultatet blir detsamma och du kan välja det som passar dig bäst.


Hypnosterapi erbjuds i två former:

 • Hypnosterapi - för hjälp med att komma åt roten till ditt problem och känslomässiga blockering, oavsett orsak. Läs mer om vad du kan få hjälp med, lite längre ner
 • Hypnosterapi För Avslappning - självhypnos - Här lär du dig själv att komma ner i ett avslappnat tillstånd när du behöver, så kallad självhypnos.


Oavsett om du väljer Hypnosterapi eller Hypnos För Avslappning, så föregås dessa alltid av en Hypnos konsultation, där jag testar din mottaglighet för hypnos och du får prova på en kortare avslappning.

Hypnos konsultation logo

Lite kort om hur hypnosterapi fungerar

Det som gör hypnosterapi till en så framgångsrik terapiform, är det faktum att man i det hypnotiska tillståndet kommer förbi sina inre blockeringar, och når fram till det undermedvetna. Här är den plats där alla bortträngda och bortglömda minnen och känslor finns lagrade sedan tidig barndom. Och eftersom det är det undermedvetna som styr hur du känner dig från dag till dag, och hur du reagerar, tänker och förhåller dig till allt som sker i ditt liv, så är det här som förändringen behöver ske, om det ska ge en bestående effekt.

Så med hjälp av hypnos kan vi skapa den förändring vi önskar, där orsaken till problemet lagrats. Genom förståelse och insikt i det som varit, kan man då lära sig det man redan kan, fast på ett nytt sätt. Och på så vis lära om och lära rätt.Vad kan hypnosterapi hjälpa dig med?

 • Låg självkänsla eller självförtroende. Ersätta negativa känslor med mer positiva. Stärka och utveckla dig själv
 • Utmattningssyndrom, stress, oro, ångest, depression och sömnproblem. Eliminera emotionella blockeringar
 • Hjälp med att sluta röka eller snusa
 • Fobier, rädslor. Bygga upp ett inre lugn och trygghet
 • Olika beroenden (t.ex sockerberoende, alkohol, sex- och spelberoende). Förändra oönskade mönster, vanor och beteenden, t.ex nagelbitning, stamning
 • Ätstörningar, viktminskning, IBS (tarmproblem)
 • Sorg, ilska, aggression eller trauma
 • Öka dina prestationer och nå dina mål inom idrott, studier eller i arbetslivet


Observera. Vid t.ex huvudvärk, magsmärtor m.m, skall eventuell terapi föregås av en utredning inom sjukvården. Om du går på medicinering bör du rådgöra med din läkare innan du går i hypnoterapi. Jag arbetar ej med drogmissbruk eller svårare psykiska sjukdomar.

Hypnos konsultation

45min - kostnadsfri

Innan du kan påbörja Hypnosterapi eller Hypnos För Avslappning, genomför vi en Hypnos konsultation. Vi fastställer nuläget där du förklarar vad du önskar få hjälp med, och jag berättar om mig och mitt arbetssätt. Du kommer även att få göra ett mottaglighetstest och prova på det hypnotiska tillståndet. Då får både du och jag en fin start att lära känna varandra, och se hur mottaglig just du är för hypnos. Denna tjänst är kostnadsfri.

Hypnosterapi session

90-120min

I det hypnotiska tillståndet vilar man avslappnad i ett öppet, kreativt och fokuserat transtillstånd, där det ges möjlighet att utforska ens inre. Många verkar tro att det är svårt att hamna i detta tillstånd, när det i själva verket är ganska enkelt. Det är samma tillstånd som vi befinner oss i när vi dagdrömmer, när vi lever oss in i en bra bok eller fängslas av en spännande film. Så faktum är att vi hamnar här flera gånger varje dag.


I hypnos släpper du dina tankar och öppnar upp till ditt fantastiska undermedvetna sinne, där din egen inre kraft och sanning finns. Det är ett samarbete mellan dig och mig, där du genom att följa mina enkla anvisningar, tillåter dig att själv att öppna upp för din egen inre värld. Det fina med hypnosterapi är att du inte behöver prestera och försöka tänka ut ett svar. Svaren finns i ditt undermedvetna, där roten till ditt problem finns lagrat.


Vi jobbar alltså med att hitta orsaken till ett problem, symtom eller besvär. Vi arbetar med en sak åt gången, och går ner på djupet på dess orsak för att sedan lösa blockeringar. Du är medveten och har full kontroll hela tiden. Du kommer aldrig att göra något som strider mot din vilja eller dina värderingar. Och självklart finns jag där vid din sida som stöd och leder dig tryggt på rätt väg. Se det som ett rollspel, där du går in med ditt nyfikna barnasinne och tillåter dina upplevelser komma till dig, på det sätt som är rätt för dig. Man skulle kunna säga att det är som en film som spelas upp inom dig. Låt filmen bara rulla på, och gå in i upplevelsen. Ju mer du tillåter dig att slappna av och låter upplevelsen komma till dig, desto starkare blir resultatet. Vi rensar bakåt och stärker framåt.

I Hypnosterapi-paket 3 sessioner ingår följande:


 • En intervju på 60min
 • 2 hypnosessioner 90-120min
 • 1 ljudfil för avslappning
 • Skräddarsydda övningar / uppgifter vid behov
Hypnos Hypnoterapi logo
ePassi logo
Actiway logo

Hypnos För Avslappning - självhypnos

60min

En hypnos session för avslappning där du lär dig självhypnos. Du har nytta av denna session när du sedan på egen hand fortsätter att arbeta med din avslappning.


Minns du senast du var djupt avslappnad? En del kanske säger ja, men många svarar att de inte vet, att de tänker inte så mycket på det. Så länge vardagen flyter på så är det ok. Många svarar också att de har svårt att slappna av och komma ner i varv. Vi utsätts dagligen för många intryck, som vår kropp och hjärna inte är skapta för att hantera. Att inte kunna slappna av ordentligt kan leda till stress, irritation, oro, trötthet, låg energi, fysiska smärtor och mycket annat.

Hypnos är känt för att vara ett avslappnat tillstånd både fysiskt och mentalt, vilket de flesta också vittnar om. Under en session hjälper jag dig att nå en djupare avslappning, och du får en behaglig paus från omvärlden.


När du sen blir bättre på att varva ner och vara mer avslappnad, kan du lägga märke till en mängd olika positiva bieffekter. Bättre sömn och fokus, lugnare andning, jämnare humör, mer energi. Du blir mer balanserad och tryggare i dig själv. Det underlättar inte bara för dig, utan människor omkring dig kommer också lägga märke till att du är mer avslappnad och inte lika spänd.

Efter avslutad session får du en ljudfil skickad till dig, så att du på egen hand kan jobba vidare med din avslappning.

I Hypnos för Avslappning ingår följande:


 • Mottaglighetstest
 • 1 ljudfil för avslappning

Hur går en hypnos session till?

 • Kontakta mig via kontaktformuläret under fliken Boka tid, eller via telefon 0705-497936. Du kan också boka tid via www.bokadirekt.se
 • Vi har ett samtal per telefon för att skräddarsy en terapiform som passar dig
 • Besök bokas in antingen på Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg, eller online via Skype eller Messenger
 • Vid det första mötet har vi ett samtal kring det du upplever som problem, din bakgrund och uppväxt, vad du vill uppnå samt tidigare erfarenheter av terapi i allmänhet
 • Jag genomför test av din mottaglighet för hypnos, om du inte redan genomfört detta vid min Hypnos konsultation
 • Sedan guidar jag dig till ett avslappnat hypnotiskt tillstånd, där dina sinnen blir mer skärpta. Om du har valt tjänsten Hypnosterapi, så arbetar vi sedan med en sak åt gången, och går på djupet med dess orsak, för att sedan lösa blockeringar
 • Efter sessionen har vi ett avslutande samtal och bokar eventuellt in en ny session
 • Om du har valt tjänsten Hypnosterapi, så följer jag sedan upp målet med terapin vid olika tillfällen, för att se att ett önskvärt resultat är uppnått

Jag erbjuder även 30 min kostnadsfri rådgivning om du har några övriga frågor.

Klicka här för att komma till kontaktsidan för att skriva en rad till mig.

Jag brukar hinna svara inom några timmar.


TIPS: För dig med friskvårdsbidrag, kan du i de flesta fall använda ditt bidrag inom Hypnosterapi. Lämna in ditt kvitto till din arbetsgivare, eller gå via epassi eller ActiWay om ditt företag är anslutet till någon av dessa.