Hypnos / Hypnosterapi

Hypnos konsultation logo
Hypnos Hypnoterapi logo
ePassi logo
Actiway logo

Jag erbjuder hypnosterapi antingen online eller på min mottagning på Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg. Slutresultatet blir detsamma och du kan välja det som passar dig bäst.


Det som gör hypnosterapi till en så framgångsrik terapiform, är det faktum att man i det hypnotiska tillståndet kommer förbi sina inre blockeringar, och når fram till det undermedvetna, vilket är den plats där alla bortträngda och bortglömda minnen och känslor finns lagrade sedan tidig barndom. Och eftersom det är det undermedvetna som styr hur du känner dig från dag till dag och hur du reagerar, tänker och förhåller dig till allt som sker i ditt liv, så är det här som förändringen behöver ske om det ska ge en bestående effekt.

Så med hjälp av hypnos kan vi skapa den förändring vi önskar, där orsaken till problemet lagrats. Genom förståelse och insikt i det som varit, kan man då lära sig det man redan kan, fast på ett nytt sätt. Och på så vis lära om och lära rätt.

Vad kan hypnosterapi hjälpa dig med?

 • Låg självkänsla eller självförtroende. Ersätta negativa känslor med mer positiva. Stärka och utveckla dig själv
 • Utmattningssyndrom, stress, oro, ångest, depression och sömnproblem. Eliminera emotionella blockeringar
 • Hjälp med att sluta röka eller snusa
 • Fobier, rädslor. Bygga upp ett inre lugn och trygghet
 • Olika beroenden (t.ex sockerberoende, alkohol, sex- och spelberoende). Förändra oönskade mönster, vanor och beteenden, t.ex nagelbitning, stamning
 • Ätstörningar, viktminskning, IBS (tarmproblem)
 • Sorg, ilska, aggression eller trauma
 • Nå dina mål och öka dina prestationer inom idrott, studier eller i arbetslivet


Observera. Vid t.ex huvudvärk, magsmärtor m.m, skall eventuell terapi föregås av en utredning inom sjukvården. Om du går på medicinering bör du rådgöra med din läkare innan du går i hypnoterapi. Jag arbetar ej med drogmissbruk eller svårare psykiska sjukdomar.

Hypnos konsultation

45min - kostnadsfri

Vi fastställer nuläget där du förklarar vad du önskar få hjälp med, och jag berättar om mig och mitt arbetssätt. Du kommer även att få göra ett mottaglighetstest och prova på det hypnotiska tillståndet. 

I det hypnotiska tillståndet vilar man avslappnad i ett öppet, kreativt och fokuserat transtillstånd, där det ges möjlighet att utforska ens inre. Många verkar tro att det är svårt att hamna i detta tillstånd, när det i själva verket är ganska enkelt. Det är samma tillstånd som vi befinner oss i när vi dagdrömmer, när vi lever oss in i en bra bok eller fängslas av en spännande film. Så faktum är att vi hamnar här flera gånger varje dag.

Att starta med en hypnos konsultation innan man bokar in hypnoterapi, brukar jag rekommendera alla. Då får både du och jag en fin start att lära känna varandra, och se hur mottaglig just du är för hypnos. Denna tjänst är kostnadsfri.

Hypnosterapi session

90-120min

Här släpper du dina tankar och öppnar upp till ditt fantastiska undermedvetna sinne, där din egen inre kraft och sanning finns. Det är ett samarbete mellan dig och mig, där du genom att följa mina enkla anvisningar, tillåter dig att själv att öppna upp för din egen inre värld. Det fina med hypnoterapi är att du inte behöver prestera och försöka tänka ut ett svar. Svaren finns i ditt undermedvetna, där roten till ditt problem finns lagrat.


Vi jobbar alltså med att hitta orsaken till ett symtom. Vi arbetar med en sak åt gången, och går ner på djupet på dess orsak för att sedan lösa blockeringar. Du är medveten och har full kontroll hela tiden. Du kommer aldrig att göra något som strider mot din vilja eller dina värderingar. Och självklart finns jag där vid din sida som stöd och leder dig tryggt på rätt väg. Se det som ett rollspel, där du går in med ditt nyfikna barnasinne och tillåter dina upplevelser komma till dig, på det sätt som är rätt för dig. Man skulle kunna säga att det är som en film som spelas upp inom dig. Låt filmen bara rulla på, och gå in i upplevelsen. Ju mer du tillåter dig att slappna av och låter upplevelsen komma till dig, desto starkare blir resultatet. Vi rensar bakåt och stärker framåt.

Hur går en session till?

 • Kontakta mig via kontaktformuläret under fliken Boka tid, eller via telefon 0705-497936. Du kan också boka tid via www.bokadirekt.se
 • Vi har ett samtal per telefon för att skräddarsy en terapiform som passar dig
 • Besök bokas in antingen på Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg, eller online via Skype eller Messenger
 • Vid det första mötet har vi ett samtal kring det du upplever som problem, din bakgrund och uppväxt, vad du vill uppnå samt tidigare erfarenheter av terapi i allmänhet
 • Jag genomför test av din mottaglighet för hypnos, om du inte redan genomfört detta vid min Hypnos konsultation
 • Sedan guidar jag dig till ett avslappnat hypnotiskt tillstånd, där dina sinnen blir mer skärpta. Vi arbetar sedan med en sak åt gången, och går på djupet till dess orsak för att sedan lösa blockeringar
 • Efter sessionen har vi ett avslutande samtal och bokar eventuellt in en ny session
 • Jag följer upp vid olika tillfällen, för att se att ett önskvärt resultat är uppnått

Jag erbjuder även 30 min kostnadsfri rådgivning om du har några övriga frågor.

Klicka här för att komma till kontaktsidan för att skriva en rad till mig.

Jag brukar hinna svara inom några timmar.


TIPS: För dig med friskvårdsbidrag via ePassi eller Actiway,

kan du i de flesta fall använda ditt bidrag inom hypnosterapi.