Här presenterar jag löpande tankar, nyheter och erbjudanden på mina tjänster

Torsdag 22 september 2022

  Kostnadsfri Hypnoterapi?


  Hej alla, här kommer en liten påminnelse om att lösa in ditt friskvårdsbidrag innan årsskiftet.

  De flesta besvär som kan avhjälpas via Hypnoterapi, kan du få kostnadsfritt via din arbetsgivare. Antingen via Epassi, eller så lämnar du in kvittot för att få tillbaka betalningen på lönen.
  Kontakta mig och beskriv vad du behöver hjälp med, så ser vi om just ditt problem eller symtom uppfyller kraven för friskvård!


  Med värme //Angelica Ritter

  Hypnoterapi friskvårdsbidrag

  Fredag 12 augusti 2022

  Scenskräck - hur du kan bli hjälpt med Hypnoterapi eller Samtalsterapi


  • Är det värsta du vet att tala och presentera något inför andra människor?
  • Är du skådespelare, sångare/sångerska artist som älskar att sjunga, men att stå på scen och möta människors blickar är läskigt, och gör dig nervös och får dig att tvivla på din egen talang?
  • Eller är du studerande eller har ett arbete, där du behöver presentera eller föreläsa för andra, men du börjar tvivla på din egen förmåga?

   

  Scenskräck även kallat för rampfeber, kan upplevas som något som biter sig fast och påverkar dig negativt känslomässigt. Kanske känner du dig handlingsförlamad, nervös eller rädd. Genom att förstå varför du blir nervös av att tala inför andra och reagera som du gör, får du lättare att hantera din rädsla och på sikt övervinna den helt. Det är inte alltid en ”quick fix”, men med träning och rätt verktyg kan du lära dig att bemästra den, så att den inte längre utgör ett hinder för dig.


  Jag erbjuder både Hypnoterapi och Samtalsterapi KBT som terapimetoder för att hjälpa dig att få kontroll över din scenskräck.

  Scenskräck

  Besväret är kanske mer vanligt än man kan tro – upp till var fjärde vuxen försöker undvika att hamna i situationer där man behöver tala inför andra. Så låt oss titta på vad det är som egentligen händer när nervositeten smyger sig på. Du sitter i logen, scenkläderna och sminket är på. Dina repliker sitter sedan länge. Publiken sitter i förväntan ute i salongen. Plötsligt slår scenskräcken till och alla förberedelser är som bortblåsta! Du glömmer dina repliker, munnen blir torr, magen gör ont och det känns inte som att några tankar fäster alls. Känns det bekant? Trots att du har valt att stå på scen och du har gjort det för att du verkligen vill vara där och hör hemma framför en publik, så kan rampfebern slå till och göra ditt framträdande till en plågsam upplevelse. Rampfeber kan verkligen blockera din talang, din utstrålning och få dig att tvivla på dig själv.


  Jag har egen erfarenhet av scenskräck, och antingen med Hypnoterapi eller Samtalsterapi KBT, kan jag hjälpa dig att vända denna negativa energi och göra den till din kraft på scen, inför kameran eller på en audition. Hypnos erbjuder en trygg arena att undersöka och minska rädslan och undermedvetet öva in ett nytt sätt att agera, reagera och fungera. Jag har hjälpt flera människor att hantera sin rampfeber och de låsningar som medföljer, vilket hjälpt dem att landa inom sitt arbete. Bli kvitt din frustration för scenskräck och lär dig ta med självförtroende, närvaro och energi ut på scen. Våga tro på dig själv och låt inte rädslan äga dig eller din karriär.

  Måndag 23 maj 2022

  Förlåtelse, försoning och att komma vidare


  Förlåtelse hjälper dig att hantera det som gör ont, så att det inte blir ett hinder för ett gott liv, för dig själv eller dina relationer. Att inte kunna försonas med det som gör ont, betyder att du ännu inte är redo förlåta och gå vidare.

  För att kunna gå vidare, måste vi lära oss att släppa taget om det som gör ont. När vi arbetat färdigt ett problem i en process, är du ofta redo att ta steget att förlåta och försonas med det som varit. Försoning är ett val som kräver vilja och arbete för att man skall bli hel igen. I försoning finns det något att avstå ifrån, men även något att vinna. Att sitta fast i det förflutna, är destruktivt och tar bara onödig energi.


  Hur kommer man fram till förlåtelse eller försoning?

  • Att berätta och sätta ord på känslor och tankar
  • Att processa och reda ut. Komma fram till förklaringar, förståelse och insikt
  • Att ge förlåtelse och försoning
  • Att släppa taget om en händelse eller relation för att komma vidare i livet. Du blir fri och på så vis lyckligare.

  Torsdag 31 mars 2022

  Hur kan hypnoterapi hjälpa dig som lider av fobier eller rädslor?


  Lider du av en fobi för ex. spindlar, ormar, fåglar? Eller är du rädd för åska, mörker, trånga utrymmen med mera? Oavsett om det är en fobi eller en rädsla, antar jag att du har svårt för att vara nära eller utsätta dig för just detta. En fobi är en irrationell rädsla för ett objekt eller en situation. När vi utsätts eller påminns om det som vi är rädda för, startar en stressreaktion som kopplar bort intellektet, och gör att vi enbart fokuserar på överlevnad. En fantastisk funktion men i många fall helt onödig i vårt moderna samhälle.

  Troligtvis har du hittat olika sätt att hantera dessa fobier/rädslor. Men det hindrar dig från att leva här och nu, och vara lugn och tillfreds med livet. Ingen fobi eller rädsla bör uppfattas banal eller löjlig. Din rädsla är en reaktion som jag tar på allvar och vill hjälpa dig att bli fri från.


  I hypnos hjälper jag dig att övertyga det undermedvetna sinnet om att reaktionen inte längre behövs. Detta innebär förstås inte att du kommer älska spindlar, ormar, eller att vara ute när det åskar eller är mörkt. Men målet är att det ska kännas normalt och hanterbart, så som det gör hos de flesta av oss. Så målsättningen med hypnoterapi i detta fall är att komma åt själva rädslan och göra dig fri från den. Jag brukar be klienten vid rätt tillfälle i terapin prova effekten av terapin, genom att ex. vara när eller hålla en spindel för att se hur det känns.

  Hypnos hjälper dig att träna upp ett inre lugn och fokusera på det du vill känna istället. Jag arbetar även med kognitiv beteendeterapi, där man som en del av terapin arbetar med exponering, vilket innebär att man tvingar sig utsättas för det man känner rädsla för. Du genomför olika övningar och vi hittar rätt verktyg för dig. Det händer ganska ofta att jag kombinerar hypnoterapi med kognitiv beteendeterapi. I dessa fall erbjuder jag hypnoterapi först, för att sedan avsluta med kognitiv beteendeterapi.

  Söndag 28 feb 2022

  "Hur känns det efter hypnos?"


  Under mina 45min gratis-konsultationer, där ni kan komma med frågor och funderingar om hypnoterapi, får jag ofta frågan hur själva känslan är efter en hypnos session.


  Hur du känner dig efter en hypnoterapi session kan variera, och det beror på att vi människor är olika individer. Vad som händer under själva sessionen kan därför skilja sig. Det kan förstås även bero på vad som kommer upp under sessionen. Här nedan har jag samlat på mig kommentarer från några av mina klienter, för att beskriva på bästa sätt för er hur det känns efteråt.


  En klient uttryckte det nyligen så här:

  "Jag kände mig trygg under själva sessionen och väldigt avslappnad. Har testat några andra former av samtalsterapi innan, och efter dessa kan man ofta känna sig lite som en urkramad trasa, men efter hypnoterapin var jag lugn och mjuk inombords även om vi hanterat jobbiga saker och en del tårar fällts".


  Här är några fler kommentarer:"Jag kände mig väldigt avslappnad och tung i kroppen, men lätt i sinnet""Jag kände mig lugn och harmonisk, en befriande känsla""Jag kände mig berörd men inte ur en negativ aspekt""När känslorna exploderade var det så befriande och förlösande känsla, mennu efteråt känner jag mig tung i kroppen och jag har lite huvudvärk""Jag kände mig energifylld efteråt""Jag kände mig trött och dränerad på energi direkt efter sessionen, mendet dröjde inte länge innan jag fick tillbaka min energi"


  /Angelica

  Torsdag 27 jan 2022

  Lite kort om hypnos, avslappning och andning


  Många människor känner sig stressade och upplever att det är svårt att få ihop yrkesliv och privatliv. Livspusslet kräver mycket energi och framkallar ofta känslor av stress. Då är det viktigt att stanna upp i vardagen försöka skapa tid för återhämtning, och att finna en bra balans som gör att vi orkar och kan räcka till, både på arbetet och privat.


  Några exempel på metoder för återhämtning är yoga, meditation, mindfulness eller Hypnos För Avslappning. Gemensamt för dessa metoder är att du lär dig att andas på rätt sätt. Bland mina tjänster finner du Hypnos För Avslappning, där du lär dig att slappna av fysiskt/mentalt på djupet, och vi jobbar med din andning, bland annat genom en utvecklad version av den etablerade "Andas-i-Fyrkant". Och efter avslutad session får du en ljudfil för avslappning av mig, så att du kan arbeta vidare på egen hand i självhypnos.

  Det är viktigt att söka hjälp när man behöver någon annans kunskap, men det är enligt mig också viktigt att lära sig hur man gör för att slappna av, så att man kan arbeta vidare på egen hand. Regelbunden avslappning är ju viktigt både för kropp och själ.


  Det är ingen nyhet att stress är skadligt, men en viss typ av stress är också bra för oss. Jag kommer inte fördjupa mig i positiv och negativ stress, som man inom vetenskapen brukar ta upp och skilja på. Men jag vill stanna vid att poängtera vikten av balans. Vad är avslappning – återhämtning för dig? Hur finner du din balans som du mår bra av? Vad är dina stresstriggers? Dessa frågor är värt att fundera över. Om du inte brukar avsätta tid för att återhämtning eller reflektera över balansen i ditt liv, då är det dags att börja göra det nu. Detta för att undvika skadlig stress, utmattning, sömnsvårigheter, eller att ditt immunförsvar försvagas.


  För att uppnå ett tillstånd av total avslappning/återhämtning, så krävs det att man finner en metod man tycker om, exempelvis hypnos-självhypnos, där du lär dig en teknik och genomför din avslappning regelbundet. Med tiden så blir du bättre och bättre på att genomföra och uppnå ett tillstånd av total avslappning/återhämtning. Jag är övertygad om att resultatet blir mer energi och bättre livskvalitet. Och vem vill inte uppleva det?

  Söndag 2 jan 2022


  Vill börja med att önska er alla en god fortsättning på det nya året 2022. Nytt år och nya möjligheter till förändring. Det är aldrig försent att starta om, men det är väldigt lätt att köra på i ”gamla hjulspår”.


  Kanske vet du vad du vill förändra men inte hur? Eller så upplever du att du saknar en inre motivation? Kanske kan det vara så att det är bekvämt att bara ”köra på”, och hoppas på att saker och ting löser sig av sig själv.

  Så tänker vi alla lite till mans ibland. En förändring är inte alltid enkel - det kräver en egen insats, att man vill och vågar. Men när man väl gjort det, och kommit en bit på vägen eller ända fram till sitt mål, så upplever många klienter som jag träffat att de blivit både starkare, gladare och friare som människa.

  Så varför inte boka in en gratis prova-på hypnos konsultation, eller ett kostnadsfritt 30min samtal?

  Lördag 13 nov 2021


  Hej alla,

  Inom kort kommer jag att erbjuda två nya tjänster:


  • Hypnosterapi för avslappning, där du lär dig självhypnos
  • Regressionsterapi - tidigare liv


  Så håll utkik.

  Kanske något att ge dig själv eller en vän som julklapp?

  Harmonymind hypnoterapi Samtal frigörelse

  Måndag 15 feb 2021

  Nyhet - prissänkt Hypnosterapi för vissa grupper


  Hej,

  Här kommer ett erbjudande för dig som är studerande, pensionär, arbetssökande eller sjukskriven. Boka in en hypnosterapi session och få

  20-29% rabatt.

  "Ditt välmående har inget pris", brukar man säga. Men jag har under en tid sett att tiderna vi just nu befinner oss i, har fått en del av oss att minska på utgifter för sådant man egentligen kanske behöver som bäst. 

  Så utnyttja detta själv eller sprid det till någon du känner som är i behov av hjälp.

  - Jag har som vanligt paketpris 3 sessioner, och här får du då alltså även ytterligare rabatt på detta.


  Läs mer under fliken Priser.

  Lördag 23 jan 2021


  Brevterapi

  Hej alla, här kommer en god nyhet!

  Idag introducerar jag en ny terapiform  - Brevterapi


  Terapin vänder sig till dig som önskar Samtalsterapi, men som av en eller annan orsak inte önskar ett personligt möte på min mottagning eller online. Processen i Samtalsterapi och Brevterapi är i princip likadan. Skillnaden ligger i själva utförandet.

  Brevterapi passar alla, men för vissa kan det vara ännu mer lämpligt, ex. för de som inte kan besöka sin terapeut, inte känner sig bekväm med att träffa sin terapeut via videosamtal, eller människor med social fobi. Det kan även gälla människor som ex. är utsatta för våld i nära relationer, och därför behöver vara försiktiga och vill minimiera risken för att bli påkomna. Och det finns även de som helt enkelt har lättare för att skriva om sina tankar, känslor och problem istället för att prata om dem.


  Läs mer under fliken Brevterapi.

  Torsdag 7 jan 2021


  Din bästa gåva för det nya året!

  Ge dig själv eller någon du tycker om en present.

  Boka in en gratis hypnos konsultation.


  Känner du som många andra att du visste vart du var på väg, men att du tappade bort dig själv någonstans på vägen?

  Det är aldrig försent att genomföra en livsstilsförändring.


  Hypnos konsultation innebär att vi tillsammans fastställer nuläget. Du förklarar vad du önskar få hjälp med, och jag berättar om mig och mitt arbetssätt. Du kommer även att få göra ett mottaglighetstest och prova på det hypnotiska tillståndet.

  En hypnos konsultation brukar ta ca 45 min. Förhoppningsvis kommer du att vilja arbeta vidare med ditt problem/besvär i hypnoterapi.


  I en hypnosterapi session kan du bland annat få hjälp med:

  • Att hantera stress och sömnproblem
  • Emotionella problem som ex. oro, ångest, ilska, aggressionsproblem
  • Låg självkänsla och självförtroende
  • Fobier, rädslor och olika beroenden du önskar bli av med
  • Att nå dina mål och öka dina prestationer inom idrott, studier eller i arbetslivet


  Kika gärna under Hypnos-Hypnoterapi för mer information.

  Under fliken Kontakta mig, får du gärna skriva en rad och höra av dig om du vill veta mer. Jag svarar vanligtvis inom några timmar.

  Jag erbjuder även Motiverande Samtal (KBT), Brevterapi samt Råd och Stöd vid ansökan om Samhällsinsatser.

  - Och för att uppnå bästa effekt, kan vi kombinera Hypnos med Samtalsterapi.


  Tillsammans hjälps vi åt att bygga upp ditt inre lugn och trygghet, vi stänger av dina negativa tankebanor, och vi skapar den positiva förändring i ditt liv som du är värd.


  Med en önskan om en god fortsättning på det nya året

  Angelica Ritter, Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg

  Fredag 23 okt 2020


  Hej,

  Nyligen diskuterades hypnoterapi på TV4. Hypnos är mer och mer accepterat inom sjukvården, och som hjälp vid förändringsarbete.

  Ni som inte sett klippet, kika gärna på det via länken nedan:


  https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13297746&first=13297746


  För bästa effekt kan vi även kombinera hypnoterapi med samtalsterapi. Något som fler och fler upptäcker. Så är du själv i behov att göra en förändring i ditt liv eller ta tag i något du besväras av, så är du välkommen att kontakta mig. 

  Onsdag 9 sept 2020

  Presentkort till dig själv eller en närstående?


  I dessa tider vill man gärna muntra upp eller stötta någon som kanske har det svårt. Det är inte ovanligt att ge bort spavistelser, massagetid eller vackra presenter. Men att skänka något läkande för själen eller något som får dig att må bra och fri från dina besvär, är kanske inte lika självklart. Varför är det så? Varför inte fundera på att köpa ett presentkort till en närstående eller vän?


  Jag har förstått när jag pratat med människor jag mött, att det finns många därute som behöver hjälp med terapi eller hypnoterapi, men som inte känner att de har råd i dessa tider när man kanske behöver vara extra sparsam. Men det är som jag ser det alltid viktigt att prioritera sin egen hälsa, vilket många väljer bort.

  För att hjälpa de människor som har det svårt i ens närhet, närstående eller goda vänner, kan man alltid ge bort ett presentkort. Till exempel ge bort en enstaka session, eller varför inte ett paketpris på 3 sessioner, som i de flesta fall brukar räcka för en komplett terapi.


  Titta efter presentkort under fliken Priser.

  Onsdag15 juli 2020


  Hej, idag vill jag lyfta fram min tjänst "Råd och Stöd vid ansökan om Samhällsinsatser".


  • Vad har jag eller mitt barn rätt till i form av stöd, avlastning och bidrag?
  • Är du osäker på om du skall vända dig till kommunen, Försäkringskassan eller sjukvården, och vad de kan hjälpa dig med utifrån just din specifika situation?
  • Kanske behöver du hjälp att fylla i en ansökan om insatser till kommunen, eller behöver veta hur man ansöker om en ersättning hos Försäkringskassan?
  • Kanske är du osäker på vilka handlingar du behöver skicka in till respektive instans?
  • Har du fått ett beslut du inte är nöjd med och vill överklaga? Jag kan hjälpa dig att förstå hur man skriver en överklagan, och tipsa om vilka handlingar som kan vara bra att skicka med.


  Jag kan med min bakgrund som socionom med bred erfarenhet inom Kommun, Försäkringskassa och Sjukvård, hjälpa dig på vägen. Det kan många gånger vara svårt att veta vilket stöd man har rätt till. Ofta kan det även vara svårt att fylla i blanketter "på rätt vis", för att kunna förklara sin situation för en myndighet. Och på så vis öka chanserna till att nå det man önskar, utan att behöva bolla ett ärende fram och tillbaka.

  Tillsammans hittar vi sedan just din väg för att nå framåt på bästa sätt.


  ...och glöm inte att jag alltid erbjuder 30min kostnadsfri rådgivning.

  Ring 0705-497936, eller hör av dig via kontaktformuläret, så återkommer jag till dig.

  Du kan även att maila mig på angelica@e-kliniken.se

  Söndag 10 maj 2020


  Hej, Corona påverkar förstås även vår bransch. Men jag har inte pausat mitt arbete, utan utför mina tjänster som vanligt fast nu endast online. Onlineterapi är inget ovanligt. I vanliga fall erbjuder jag både online eller att man kommer till min mottagning.

  Online eller på mottagning - det är en smaksak vad man gillar bäst. Fördelen med online är att du kan stanna i hemmets lugna vrå, och du slipper planera resväg, parkering, osv. Många klienter väljer online just av dessa skäl. Andra önskar mer fysisk närvaro och att få komma hemifrån, och jag kommer erbjuda detta så snart Coronasituationen tillåter igen.


  Eriksbergs Hälsoklinik 


  Angelica Ritter

  Sjöporten, 4

  417 64  Göteborg


  0705-497936


  Eriksbergs Hälsoklinik logo