Här presenterar jag löpande tankar, nyheter och erbjudanden på mina tjänster

Torsdag 6 jan 2022


Jag får ofta frågor från klienter om hypnoterapi kan hjälpa dem med deras problem/besvär. Svaret är att du kan få hjälp med det mesta i hypnoterapi. Efter önskemål från klienter, kommer jag att skriva någon gång i månaden om olika problem/besvär som jag stött på under åren som terapeut. Jag kommer börja skriva om avslappning och hur man bör andas för att må bra.

Söndag 2 jan 2022


Vill börja med att önska er alla en god fortsättning på det nya året 2022. Nytt år och nya möjligheter till förändring. Det är aldrig försent att starta om, men det är väldigt lätt att köra på i ”gamla hjulspår”.


Kanske vet du vad du vill förändra men inte hur? Eller så upplever du att du saknar en inre motivation? Kanske kan det vara så att det är bekvämt att bara ”köra på”, och hoppas på att saker och ting löser sig av sig själv.

Så tänker vi alla lite till mans ibland. En förändring är inte alltid enkel - det kräver en egen insats, att man vill och vågar. Men när man väl gjort det, och kommit en bit på vägen eller ända fram till sitt mål, så upplever många klienter som jag träffat att de blivit både starkare, gladare och friare som människa.

Så varför inte boka in en gratis prova-på hypnos konsultation, eller ett kostnadsfritt 30min samtal.

Lördag 13 nov 2021


Hej alla,

Inom kort kommer jag att erbjuda två nya tjänster:


 • Hypnosterapi för avslappning, där du lär dig självhypnos
 • Regressionsterapi - tidigare liv


Så håll utkik.

Kanske något att ge dig själv eller en vän som julklapp?

Måndag 15 feb 2021


Hej,

Här kommer ett erbjudande för dig som är studerande, pensionär, arbetssökande eller sjukskriven. Boka in en hypnosterapi session och få

20-29% rabatt.

"Ditt välmående har inget pris", brukar man säga. Men jag har under en tid sett att tiderna vi just nu befinner oss i, har fått en del av oss att minska på utgifter för sådant man egentligen kanske behöver som bäst. 

Så utnyttja detta själv eller sprid det till någon du känner som är i behov av hjälp.

- Jag har som vanligt paketpris 3 sessioner, och här får du då alltså även ytterligare rabatt på detta.


Läs mer under fliken Priser.

Lördag 23 jan 2021


Hej alla, här kommer en god nyhet!

Idag introducerar jag en ny terapiform  - Brevterapi


Terapin vänder sig till dig som önskar Samtalsterapi, men som av en eller annan orsak inte önskar ett personligt möte på min mottagning eller online. Processen i Samtalsterapi och Brevterapi är i princip likadan. Skillnaden ligger i själva utförandet.

Brevterapi passar alla, men för vissa kan det vara ännu mer lämpligt, ex. för de som inte kan besöka sin terapeut, inte känner sig bekväm med att träffa sin terapeut via videosamtal, eller människor med social fobi. Det kan även gälla människor som ex. är utsatta för våld i nära relationer, och därför behöver vara försiktiga och vill minimiera risken för att bli påkomna. Och det finns även de som helt enkelt har lättare för att skriva om sina tankar, känslor och problem istället för att prata om dem.


Läs mer under fliken Brevterapi.

Torsdag 7 jan 2021


Din bästa gåva för det nya året!

Ge dig själv eller någon du tycker om en present.

Boka in en gratis hypnos konsultation.


Känner du som många andra att du visste vart du var på väg, men att du tappade bort dig själv någonstans på vägen?

Det är aldrig försent att genomföra en livsstilsförändring.


Hypnos konsultation innebär att vi tillsammans fastställer nuläget. Du förklarar vad du önskar få hjälp med, och jag berättar om mig och mitt arbetssätt. Du kommer även att få göra ett mottaglighetstest och prova på det hypnotiska tillståndet.

En hypnos konsultation brukar ta ca 45 min. Förhoppningsvis kommer du att vilja arbeta vidare med ditt problem/besvär i hypnoterapi.


I en hypnosterapi session kan du bland annat få hjälp med:

 • Att hantera stress och sömnproblem
 • Emotionella problem som ex. oro, ångest, ilska, aggressionsproblem
 • Låg självkänsla och självförtroende
 • Fobier, rädslor och olika beroenden du önskar bli av med
 • Att nå dina mål och öka dina prestationer inom idrott, studier eller i arbetslivet


Kika gärna under Hypnos-Hypnoterapi för mer information.

Under fliken Kontakta mig, får du gärna skriva en rad och höra av dig om du vill veta mer. Jag svarar vanligtvis inom några timmar.

Jag erbjuder även Motiverande Samtal (KBT), Brevterapi samt Råd och Stöd vid ansökan om Samhällsinsatser.

- Och för att uppnå bästa effekt, kan vi kombinera Hypnos med Samtalsterapi.


Tillsammans hjälps vi åt att bygga upp ditt inre lugn och trygghet, vi stänger av dina negativa tankebanor, och vi skapar den positiva förändring i ditt liv som du är värd.


Med en önskan om en god fortsättning på det nya året

Angelica Ritter, Eriksbergs Hälsoklinik i Göteborg

Fredag 23 okt 2020


Hej,

Nyligen diskuterades hypnoterapi på TV4. Hypnos är mer och mer accepterat inom sjukvården, och som hjälp vid förändringsarbete.

Ni som inte sett klippet, kika gärna på det via länken nedan:


https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13297746&first=13297746


För bästa effekt kan vi även kombinera hypnoterapi med samtalsterapi. Något som fler och fler upptäcker. Så är du själv i behov att göra en förändring i ditt liv eller ta tag i något du besväras av, så är du välkommen att kontakta mig. 

Tisdag15 sept 2020


Hej alla! Idag har jag en riktigt spännande nyhet för er!

Under en kväll i oktober får vi presentera rehabiliteringsföretaget Bemers produkter, som med hjälp av en patenterad metod stimulerar kroppen till läkning. Företaget har under ett tjugotal år vuxit sig starka på kontinenten, och nu får vi möjlighet att presentera produkterna på vår klinik.

Bemer logo presentation produkter
Bemer Body matta
Bemer Pad lokal rehabilitering

Inbjudan till

God livskvalité, vem bestämmer det? Du så klart!


Om du önskar förbättra följande...

 • Bli piggare
 • Öka prestationsförmågan på arbetet, hemma och fritiden
 • Få en förbättrad nattsömn
 • Vara gladare och mer förnöjd
 • En bättre cirkulation i kroppen
 • Förbättra ditt näringsupptag
 • Minska smärta och värk
 • Ökad ämnesomsättning


...så välkomnar vi dig till tidernas föreläsning där kunskap gör dig starkare!

Vi vet att en god cirkulation i kroppen är oerhört viktigt. Med en förbättrad cirkulation förebygger vi sjukdomar, bevarar/bygger upp en god hälsa, främjar rehabilitering och påskyndar kroppens egna läkningsförmåga.

-Kom och ta del av föreläsningen om mikrocirkulation, och vad du kan göra för att få en mer tillfredsställande höst! Begränsat antal så att vi kan hålla ordentligt avstånd.


Onsdag 14 oktober kl. 18-21

Kostnad 100 kr, swisha till 123 473 15 19

Din swish är din anmälan


Vi bjuder på kaffe/te och något gott 

Välkommen till Eriksbergs Hälsoklinik 

Vi möter upp på utsidan för att vi alla ska kunna hålla distans. Alcogel finns att tillgå.

 

Har du några frågor, maila info@e-kliniken.se


Varmt välkomna till oss!Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande hälsovård och smittspridning.

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att komma hit. Alla våra terapeuter har gått socialstyrelsens kurs om Covid-19 "Hindra smittspridning, skydda personal som arbetar inom svensk hälsa- sjukvård och socialtjänst"

Onsdag 9 sept 2020


Presentkort till dig själv eller en närstående?


I dessa tider vill man gärna muntra upp eller stötta någon som kanske har det svårt. Det är inte ovanligt att ge bort spavistelser, massagetid eller vackra presenter. Men att skänka något läkande för själen eller något som får dig att må bra och fri från dina besvär, är kanske inte lika självklart. Varför är det så? Varför inte fundera på att köpa ett presentkort till en närstående eller vän?


Jag har förstått när jag pratat med människor jag mött, att det finns många därute som behöver hjälp med terapi eller hypnoterapi, men som inte känner att de har råd i dessa tider när man kanske behöver vara extra sparsam. Men det är som jag ser det alltid viktigt att prioritera sin egen hälsa, vilket många väljer bort.

För att hjälpa de människor som har det svårt i ens närhet, närstående eller goda vänner, kan man alltid ge bort ett presentkort. Till exempel ge bort en enstaka session, eller varför inte ett paketpris på 3 sessioner, som i de flesta fall brukar räcka för en komplett terapi.


Titta efter presentkort under fliken Priser.

Harmonymind hypnoterapi Samtal frigörelse

Onsdag15 juli 2020


Hej, idag vill jag lyfta fram min tjänst "Råd och Stöd vid ansökan om Samhällsinsatser".


 • Vad har jag eller mitt barn rätt till i form av stöd, avlastning och bidrag?
 • Är du osäker på om du skall vända dig till kommunen, Försäkringskassan eller sjukvården, och vad de kan hjälpa dig med utifrån just din specifika situation?
 • Kanske behöver du hjälp att fylla i en ansökan om insatser till kommunen, eller behöver veta hur man ansöker om en ersättning hos Försäkringskassan?
 • Kanske är du osäker på vilka handlingar du behöver skicka in till respektive instans?
 • Har du fått ett beslut du inte är nöjd med och vill överklaga? Jag kan hjälpa dig att förstå hur man skriver en överklagan, och tipsa om vilka handlingar som kan vara bra att skicka med.


Jag kan med min bakgrund som socionom med bred erfarenhet inom Kommun, Försäkringskassa och Sjukvård, hjälpa dig på vägen. Det kan många gånger vara svårt att veta vilket stöd man har rätt till. Ofta kan det även vara svårt att fylla i blanketter "på rätt vis", för att kunna förklara sin situation för en myndighet. Och på så vis öka chanserna till att nå det man önskar, utan att behöva bolla ett ärende fram och tillbaka.

Tillsammans hittar vi sedan just din väg för att nå framåt på bästa sätt.


...och glöm inte att jag alltid erbjuder 30min kostnadsfri rådgivning.

Ring 0705-497936, eller hör av dig via kontaktformuläret, så återkommer jag till dig.

Du kan även att maila mig på angelica@e-kliniken.se

Söndag 10 maj 2020


Hej, Corona påverkar förstås även vår bransch. Men jag har inte pausat mitt arbete, utan utför mina tjänster som vanligt fast nu endast online. Onlineterapi är inget ovanligt. I vanliga fall erbjuder jag både online eller att man kommer till min mottagning.

Online eller på mottagning - det är en smaksak vad man gillar bäst. Fördelen med online är att du kan stanna i hemmets lugna vrå, och du slipper planera resväg, parkering, osv. Många klienter väljer online just av dessa skäl. Andra önskar mer fysisk närvaro och att få komma hemifrån, och jag kommer erbjuda detta så snart Coronasituationen tillåter igen.


Eriksbergs Hälsoklinik 


Angelica Ritter

Sjöporten, 4

417  64 Göteborg


0705-497936


Eriksbergs Hälsoklinik logo